BALANÇ DE 8 ANYS GOVERN “SOCIALISTA” A PALAMÓS I SANT JOAN

El proper maig farà 8 anys que Palamós i Sant Joan van fer una aposta decidida pel canvi, els resultats electorals, reflex inequívoc de la voluntat de la ciutadania, donaven l’oportunitat de governar a les dues forces polítiques, que durant els successius governs convergents havien quedat excloses del govern municipal, el Partit Socialista i l’Entesa de Palamós i Sant Joan.

Aquest nou govern sorgit de la voluntat de canvi d’una part majoritària de la població de Palamós i Sant Joan, tenia la responsabilitat d’afrontar la transformació política de la nostra vila. Transformació que la gent de l’Entesa crèiem i seguim creient, que ens ha de diferenciar del model de poble convergent i que per tant passa necessàriament per la modernització ecològica i social de Palamós i Sant Joan.  Aquesta transformació ecològica i social es planteja com a condició indispensable per a garantir el benestar present i futur de totes les persones que viuen a la nostra vila, assolint majors quotes de justícia i equilibri social i millorant l’encaix de la nostra vila en el planeta.

La forma de pensar de l’Entesa, políticament parlant, ens dóna la convicció que el pas de tots per la política és temporal i fugisser, i que aquelles decisions que hem de prendre, han d’anar encaminades a desenvolupar i consolidar les propostes que formen part del nostre programa electoral, que és el nostre compromís indefugible amb els nostres votants i amb la ciutadania. Tot allò que es pugui desenvolupar, tots els canvis  i avenços vers el progrés social i ecològic de la nostra vila, no es poden aturar per la pressió de persones i sectors que tradicionalment s’han beneficiat dels desequilibris i la injustícia dels governs de dreta. La por a la pèrdua de popularitat o de vots, no es pot apaivagar amb la traïció als nostres programes electorals i el que és més important, als nostres principis com a força política.

Si s’hagués de fer una crítica molt concisa al govern socialista d’aquest darrers 8 anys, seria aquesta renúncia inequívoca que ha fet, a assolir un canvi en la forma de governar respecte als successius  governs convergents. Aquesta manifesta falta de valentia que ha demostrat a l’hora de liderar la transformació necessària, en termes de justícia social i ecologisme, de la nostra vila. Vist en perspectiva el govern socialista a aportat millores quantitatives al municipi, reformes urbanes, la biblioteca, l’escola bressol, la rehabilitació de la nau dels 50 metres, la capella del Carme… ara bé, la pregunta és si aquestes obres, també s’haurien desenvolupat si el darrer equip convergent haguera prolongat el seu mandat, segurament sí.  Vull dir amb això, que molt del que ha fet aquest govern, molta obra pública en un context procliu tan econòmicament com pel que fa a les transferències de la Generalitat i l’Estat, possiblement ho hagués subscrit igualment un govern de dretes.

Èrik Solés i Brull, regidor de l’Entesa de Palamós i Sant Joan

Anuncis

Quant a entesapalamos

Vaig néixer cap allà l'any 2003 per vehicular un clamor ciutadà de canvi a la vila de Palamós i Sant Joan. Amb aquesta raó de fons, continuo lluitant per la transformació social i la defensa de la terra.
Aquesta entrada s'ha publicat en Palamós i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s